Overheid

Efficiënt roosteren voor gemeentes en overheden

Personeelsplanning gemeenten

De personeelsplanning bij gemeenten kent meerdere facetten door de vele verschillende taken. Van balieplanning, stadstoezicht, stadsreiniging, jeugdzorg tot en met bezetting van verschillende stadskantoren bij grote gemeentes. Elke afdeling heeft andere behoeftes en wensen. De planningsoplossing van MONACO werkt voor iedereen eenvoudig en flexibel en is geheel op maat in te richten. Elke bedrijfsvoering kent immers andere processen. Bovendien zorgt een gedegen rooster voor goede dienstverlening aan de burger, waarbij rekening wordt gehouden met de wensen (zelfroosteren) en kwaliteiten van het personeel.

Ervaar het gemak en vraag een demo aan.

Planning software voor gemeenten

Met onze planning software biedt lokale overheden de juiste serviceverlening aan de burger en speel je in op elke specifieke afdelingswensen. Bij de balieplanning kun je goed rekening houden met uitgifte van documenten, controle en repeterend werk. Het systeem (de planningwizard) plant alles voor je in. Zijn er meerdere stadskantoren, waarbij personeel wordt uitgewisseld tussen locaties, ook dat is eenvoudig te roosteren. Waarbij de planning software rekening houdt met de kwalificaties van jouw mensen. Bij stadstoezicht plan je BOA’s eenvoudig in op basis van kwalificaties, stadswijken, parkeerbeheer en eventuele evenementen. Hetzelfde geldt voor afvalverwerking. Je plant eenvoudig het materieel (afvalwagens, ravo’s, veegwagens etc) en personeel in. Ook houdt de planningstool rekening met onderhoud aan het materieel en bijvoorbeeld samenstelling van de ploegen (teamplanning).

Waarom gemeenten kiezen voor Monaco planning:

 • Het rooster biedt een volledig overzicht van het totaal als ook per afdeling

 • Alles in één systeem met generieke management informatie

 • Systeem plant zelf op basis van ingevoerde regels

 • Competenties en rollen van jouw mensen in een overzicht

 • Functie eisen direct te koppelen aan capaciteitsvraag

 • Urenregistratie in hetzelfde systeem  

 • Inzicht in ATW, geen overschrijding meer onzichtbaar

 • Medewerkers hebben direct inzicht in hun planning

 • Zelfroosteren (in diverse gradaties) mogelijk

 • Eén oplossing voor verschillende onderdelen, dus minder beheer

 • Bespaart tijd en geld als best passende Workforce Planning software

 • Speelt in op jaar-uren systematiek

 • Opvangen van uitval in een overzicht met gekwalificeerde collega’s

Workforce Planning voor overheidsinstellingen

Als Rijksoverheid instelling wil je de regie houden op planning en budgetten. Daarbij geldt dat elke overheidsinstelling vaak anders is ingericht. De workforce planning software van MONACO is zo opgesteld dat het flexibel in te richten is op basis van wensen en behoeften. Of het nu gaat om de capaciteitsplanning bij het provincies, waterschappen, OM, rechtbanken, DJI, veiligheidsregio’s en bijhorende nacht- en onregelmatigheidstoeslagen, alles past in onze planningstool. Gekoppeld aan bestaande tools zoals salarisverwerking, wel zo efficiënt! Ook voor het bijhouden van kwalificaties, bevoegdheden en vaardigheden biedt MONACO de uitkomst. Je formatie heb je in een oog opslag in beeld. Eenmaal in kaart, kun je direct eenvoudig gaan plannen.

Rijksoverheid - Monaco Planning

Planning software voor gemeenten en overheid.
Monaco biedt de oplossing.

Bel +31 (0)76 7 200 200 of vul onderstaande gegevens in.